Studiereis China

chinakerkVan 9 tot 28 oktober 2015 zijn vijftien predikanten te gast bij verschillende kerken in China. Kerk in Actie, onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland, ziet daarmee een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Ds Bas Plaisier voormalig docent op het Luthers seminarie in Hong Kong en ds Tjeerd de Boer, zijn huidige opvolger, zullen de reis leiden. Ds Choi, voorganger van de Chinese gemeente in Nederland, zal als tolk meegaan.

Door onze betrokkenheid, als De Brug, bij de uitzending van Ds Tjeerd de Boer en Kathleen Ferrier in juni 2013 en de contacten

met de Chinese gemeente in ons gebouw, kwam er ook een uitnodiging bij onze gemeente voorbij. Een kans om niet te laten gaan. De reis is bedoeld om te leren van de kerk in China voor ons eigen kerkzijn in Nederland. Daar wil ik graag een steentje aan bij dragen. In de ruim twintig jaar dat ik nu in de kerk werk, heb ik zelf ervaren dat de missionaire kant van de kerk altijd weer inspireert en prikkelt. Van Alpha-cursus tot gemeentestichting, van de migrantenkerken in Nederland tot kerkgroei op andere continenten in de wereld.

Wat gaan we daar doen? We bezoeken op zes verschillende plaatsen in en rond Chengdu, Dali, Shanghai en Hong Kong kerken, seminaries en organisaties. In deze ontmoeting houden we ogen, oren en ons hart open om gegrepen te worden door wat er in de kerk in China gebeurt.

Op deze blog laat ik u graag meereizen naar het verre oosten.

U kunt nog meer verslagen van de reis lezen op:

http://www.kerkinactie.nl/actueel/2015/10/predikantenreis-naar-china

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Studiereis China. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s