Zondagmorgen in Chengdu – update met video

20151011_102710[1]Op zondagmorgen bezoeken we de Shangxiang Street Church in Chengdu. Bij de toren is een groep mensen knielend in gebed. Naast een ouder gebouw uit de anglicaanse tijd staat een groot nieuwer kerkgebouw. Iedereen wordt welkom geheten door een welkomstteam van 10 mensen, die in twee rijen van vijf een haag van welkom vormen. De grote kerk raakt afgeladen vol. Een voorzanger zingt vooraf liederen met de gemeente. We worden op de voorste banken gezet.

Het koor en de voorgangers komen binnen. In het begin worden een aantal liederen gezongen en Bijbelgedeelten gelezen. Een piano begeleidt de samenzang. De dienst wordt door voornamelijk vrouwen geleid. De gemeente doet met veel onderdelen actief mee. Ze lezen gezamenlijk van de beamer de lezingen. In het gebed valt na  elke zin de gemeente de voorganger bij met een ‘amen’. Tijdens de redelijk lange preek schrijven veel gemeenteleden mee. Via schermen kunnen mensen op allerlei plaatsen in het gebouw alles goed volgen. Na de preek worden we voorgesteld aan de gemeente en zingen we het lied ‘Loof de Here, alle gij volken …” en een Chinees lied, waarbij de hele kerk mee gaat zingen.

20151011_091847Wat opviel in de dienst: Kinderen zijn afwezig en hebben hun eigen dienst.

Er is geen collecte. Er is wel de mogelijkheid om een gift te geven bij de in/uitgang.

Vooraf wordt er gebeden in de toren (foto). Na de zegen is er een moment van persoonlijk gebed, waarbij mensen naar voren komen en daar of in hun bank knielen.

Na de dienst moeten we nog met het koor en de leiding van de kerk op de foto. Sommige gemeenteleden willen via de tolk graag weten van de twee langste mannen in ons midden, waarom ze zo lang zijn. Alsof het een ziekte of handicap is. We voelden ons van harte welkom en verbonden in Christus.

Dit bericht werd geplaatst in Studiereis China. Bookmark de permalink .

2 reacties op Zondagmorgen in Chengdu – update met video

  1. Pingback: Zingen in de kerk in Chengdu | predikantenreis

  2. Pingback: Kerkdienst in Chengdu | Willem-Jan de Wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s