Op z’n Chinees – update met video

Op onze studiereis door China vallen verschillende dingen op: op deze pagina een verzameling.

 

20151012_125447Eten – Chinezen eten graag aan een ronde tafel van met maximaal acht tot tien personen. In het midden van staat een grote ronde plaats van glas of steen. waarop allerlei gerechten gezet worden en rondgedraaid bij ieder langskomen. Op deze manier eten ze ‘s middags en ‘s avonds.

DSC04713Verkeer– Chinezen mixen in hun verkeer een continentale en Engelse stijl. Ze rijden rechts, maar halen ook niet zo makkelijk rechts in. Claxons en lichtsignalen worden daarbij veelvuldig gebruikt. Ook kennen ze een rijkdom aan kleineren vervoersmiddelen op basis van een motor of brommer. Ook vervoeren ze van alles op allerlei manieren. Dat levert regelmatig mooie taferelen op.

DSC04714Handel – Veel mensen hebben een ‘winkeltje’ ter grootte van een garagebox. Daar hebben zij een paar dingen in te koop, een restaurantje, repareren dingen of hebben een uitdragerij, waarvan het onduidelijk is waarvoor het dient. Ook hier kijken we regelmatig onze ogen uit. Het meeste zien we vanuit de bus en is niet makkelijk te fotograferen.

 

DSC04676Chengdu – Ik moet het eerlijk bekennen: ik wist voor ik naar China ging niet waar Chengdu lag. Maar deze stad heeft (met de satelietsteden) 16 miljoen inwoners en het centrum doet qua sfeer en winkelaanbod niet onder voor een grote Europese hoofdstad. Hieronder een indruk van verkeer en eten in deze stad.

 

Dit bericht werd geplaatst in Studiereis China. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s