Naar het Venetie van China: Suzhou – update met video

20151020_093215We moesten vanmorgen weer vroeg op pad. Om negen uur was de trein van Shanghai naar Suzhou geboekt. En met het verkeer in Shanghai weet je het maar nooit. Dat viel alles mee, want we waren om acht uur op het station. Maar daar hadden we toch wat meer tijd nodig om in de trein te komen dan in Nederland. Na de kaartjescontrole moesten de koffers door de scan. Het station had ook in zijn afmetingen meer weg van een vliegveld dan een treinstation.

In een hal wachtte iedereen netjes tot er opnieuw de kaartjes werden gecontroleerd. En als je dan denkt dat je er bent: wij zaten in de eerste wagon van deze hogesnelheidstrein. Daar heb je dus vijf minuten voor nodig om de helft van de 40 wagons van deze trein langs te lopen. Maar toen we eenmaal – stipt op tijd- reden, waren we met bijna 300 km/uur ook zo 100 kilometer verder in Suzhou (https://en.wikipedia.org/wiki/Suzhou). Een ‘kleinere’ stad in China, die intussen bijna 5 miljoen inwoners telt. De stad is al 2500 jaar oud en is beroemd om haar tuinen en grachtjes.

20151020_123728Een van de mooiste tuinen, die van de ‘humble administrator’ bezochten wij vandaag.

 

 

Een ontmoeting met de kerk van Suzhou kon helaas niet doorgaan, waardoor er wat meer tijd was om de stad te verkennen, voor wie dat wilde. Een wandeling van twee uur van de oude stad naar het hotel liet ons de vele gezichten van modern China zien. Een paar plaatjes. De hypermoderne wereld en de wereld van 50 jaar geleden en alles door tussen in lopen hier dwars door elkaar heen.

20151020_16210720151020_161905

We sloten de dag af met een verhaal van ds Thomas Choi, voorganger van de Christelijke Chinese gemeente in Nederland over deze kerk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Studiereis China. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s