Studiereis China

We zijn teruggekomen met heel veel verhalen die verteld willen worden. Dat is het gevoel van meer dan twintig predikanten na de studiereis van Kerk in Actie naar de kerk van China in oktober. Maar gelukkig zijn daar ook veel foto’s en video’s bij te zien. Lees de verhalen op dit blog of op blogs en sites onderaan.

Als ik de rode draad in die verhalen moet aangeven kom ik tot zeven woorden:

Liefde – De drijfkracht achter de groei van de kerk in China is merkbaar de liefde van God. Ze komen thuis bij Hem en verwelkomen elkaar thuis in liefde voor de zwakken.

Geloof – We hebben oprecht geloof ontmoet. In de vele kerken, die officieel bij de CCC/TSPM (Christian Council of China / Three Self Patriotic Movement) horen, proberen de christenen gehoorzaam aan het hele Evangelie te leven. Tegelijk zijn ze in een slimme dans met de overheid verwikkeld.

Gebed – Op heel veel plaatsen werd het gebed niet alleen beleden als een belangrijke zaak, maar ook in praktijk gebracht.

Bijbel – De Bijbel speelt een belangrijke rol in het geloofsleven. Lange tijd was het een verboden boek. En nu is de Bijbel niet overal onbeperkt verkrijgbaar. Veel teksten worden bijna als wijsheden gebruikt met het gevaar dat ze uit hun verband gerukt worden. Maar de Bijbel staat in het centrum van de kerk en opleiding.

Missionair – “…. en dat wil ik delen met andere mensen om mij heen.” Daar sloten veel mensen het getuigenis van wat God in hun leven gedaan had mee af. Wat zij ontvangen hebben, willen zij doorgeven.

Dienst- Als je alles bij elkaar optelt kom je met alle christenen van die snelgroeiende kerk in China niet verder dan 1% van de bevolking. Maar het is indrukwekkend wat deze kleine minderheid bijdraagt aan de samenkeving. In zorg, zin en hulp.

Toerusting – Veel studenten van Bijbelscholen en seminaries worden door hun thuisgemeente daar naar toe gestuurd. Na hun studie keren ze weer terug naar die gemeente om daar weer te gaan werken. Opleidingen dienen zo de gemeentes om de talenten te helpen ontwikkeling. Een uitdagende denkrichting.

Lees meer op
Predikantenreis.wordpress.com
Kerkinactie.nl – Tjeerd de Boer

 

Dit bericht werd geplaatst in Studiereis China. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s